iphone 12

Σε αυτό το άρθρο προσβλέπουμε στο iPhone 12, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 – παρόλο που σύμφωνα με πληροφορίες η Apple εξετάζει μια καθυστέρηση που θα μπορούσε να την ωθήσει πίσω ένα μήνα ή περισσότερο.

Αναλύουμε τις τελευταίες φήμες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, το σχεδιασμό, τις νέες δυνατότητες, τις τεχνολογικές προδιαγραφές και την τιμή και σας βοηθάμε να κατανοήσετε όλα τα κουτσομπολιά.

Σε αυτό το σημείο έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το τι να περιμένουμε. Η σχεδίαση – γωνίες τετραγώνου, μεγαλύτερη οθόνη, αναδιαμορφωμένη σειρά φωτογραφικών μηχανών – έχει διαρρεύσει και αποκαλύπτεται η πλήρης λίστα προδιαγραφών.

Έχουμε τις τιμές κάθε μοντέλου. Μπορείτε επίσης να δείτε πώς θα μοιάζουν (ή τουλάχιστον περίπου με τι θα μοιάζουν) χάρη στα πρόσφατα διαρροή καλούπια αλουμινίου και τις φωτογραφίες των πλαστών μονάδων.

Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone;

Η επόμενη παρτίδα iPhone θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2020 (το οποίο συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2011), αλλά μπορεί να μην είναι στην παραδοσιακή υποδοχή Σεπτεμβρίου της Apple.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η παραγωγή του iPhone 12 αντιμετωπίζει καθυστερήσεις τουλάχιστον ενός μήνα, κάτι που θα μας ώθησε τον Οκτώβριο ή και μετά.

Υπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με το αν αυτό θα επηρεάσει απλώς την ημερομηνία αποστολής (την οποία έχουμε ξαναδεί, με το iPhone X το 2017) ή εάν, στην πραγματικότητα, και χωρίς προηγούμενο, θα προωθήσει την ημερομηνία της ανακοίνωσης. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Πηγές που είναι εξοικειωμένες με την εταιρεία αναφέρουν ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο καθυστέρησης αρκετών μηνών, η οποία θα μπορούσε εύκολα να ωθήσει την κυκλοφορία του iPhone 12 έως το 2021.

Η Broadcom υπαινίχθηκε ότι η κυκλοφορία θα ωθηθεί πίσω από το τρίτο έως το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η αιτία, όπως και με τόσες καθυστερήσεις και ακυρώσεις αυτή τη στιγμή, είναι το COVID-19.

Έπαιξε χάος με την ασιατική αλυσίδα εφοδιασμού της Apple στις πρώτες μέρες της επιδημίας, και η έδρα της Apple βρίσκεται τώρα σε μια από τις πιο σοβαρές περιοχές των ΗΠΑ.

Ο τοπικός οργανισμός δημόσιας υγείας του επέβαλε υποχρεωτική εντολή κατά των δημόσιων συγκεντρώσεων στις αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Το iPad Pro 2020 θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ... ένα νέο iPad Pro 2020

Η Apple αναμενόταν να αποφασίσει για το τελικό χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της έως τα τέλη Μαΐου, αλλά οι εσωτερικές πηγές δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει την απόφαση.

Για περισσότερα σχετικά με το θέμα, διαβάστε την Apple ενδέχεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία του iPhone 12 «έως το 2021». Προς το παρόν φαίνεται πολύ πιθανό ότι η καθυστέρηση θα περιοριστεί σε έναν ή δύο μήνες.

Αλλαγές στο σχεδιασμό

Αρχίζουμε να έχουμε μια καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει το iPhone 12, καθώς πολλές διαρροές και φήμες συνενώνονται προς ένα σημείο συναίνεσης.

(Ένα πράγμα που γενικά συμφωνήθηκε, για παράδειγμα, είναι ότι η αναδιπλούμενη ιδέα iPhone που φαίνεται προφανώς στο στάδιο του πρωτοτύπου δεν θα εμφανιστεί φέτος – αυτό είναι για το 2021 ή μεταγενέστερα.)

Πιο πρόσφατα, η διαρροή Max Weinbach ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει σχήματα CAD για το iPhone 12 Max (δείτε την παραπάνω εικόνα), από το οποίο το κανάλι YouTube EverythingApplePro 3D εκτύπωσε ένα δείγμα και το έδειξε στο παρακάτω βίντεο:

Ο Weinbach τονίζει ότι τα σχήματα δεν είναι πλήρη – λέει “βασικά η οθόνη και το σώμα είναι σωστά, αλλά η ρύθμιση της κάμερας είναι λάθος ως μέτρο ασφαλείας” – και οι κυνικοί θα μπορούσαν να το θεωρήσουν ως απόπειρα να καλυφθούν σε περίπτωση που είναι λάθος. Αλλά ταιριάζει με πολλά από αυτά που είχαμε ακούσει προηγουμένως.

Παρακολουθήστε το βίντεο για όλες τις λεπτομέρειες, αλλά οι καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

Πάνελ που είναι 0,9 mm πιο λεπτά από ό, τι στο 11 Pro Max
Μεγαλύτερη οθόνη: 6.7in, σε σύγκριση με 6.5in
Λεπτό πλαίσιο: 7,4 mm, σε σύγκριση με 8,1 mm
Πολύ μικρότερη εγκοπή
Ο αισθητήρας LiDAR αποτελεί το τέταρτο στοιχείο της πλατείας κάμερας
Εγκοπή
Αναμενόταν για λίγο ότι θα μπορούσαμε να δούμε τη συρρίκνωση ή την πλήρη εξάλειψη της εγκοπής.

Η εγκοπή περιέχει έναν αριθμό σημαντικών αισθητήρων – για παράδειγμα για το Face ID – και η αφαίρεσή του θα εγείρει φυσικά προβλήματα σχεδίασης. Η Apple μπορεί να ακολουθήσει ένα σχέδιο διάτρησης, το οποίο είναι δικό της συμβιβασμό. Πιστεύουμε όμως ότι θα ήταν το χειρότερο και από τους δύο κόσμους: η παραδοχή ότι η εγκοπή ήταν ένα λάθος βήμα, η απώλεια ενός εμβληματικού σχεδίου και η αποτυχία, ωστόσο, να παρέχουμε ένα απρόσκοπτο σχέδιο σε όλες τις οθόνες.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Νέες Φήμες για το iPhone 12 - Ημερομηνία, Specs και Τιμή

Με βάση τις διαρροές παραπάνω, φαίνεται ότι η εγκοπή θα παραμείνει, αλλά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Που θα ευχαριστήσει πολλούς αλλά δεν θα ικανοποιήσει όλα.

Υποψιαζόμαστε ότι η αγορά στο σύνολό της θα την βρει ακόμη πιο απογοητευτική, ωστόσο, εάν μια πιο πρόσφατη φήμη είναι σωστή: ότι η εγκοπή δεν θα είναι μικρότερη. (Αυτό βασίζεται σε διαρροές εικόνων CAD, οι οποίες υποδηλώνουν ότι η Apple ενδέχεται να σπέρνει παραπληροφόρηση.)

Camera

Το PhoneArena έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες εικόνες που δείχνουν ένα iPhone με τέσσερις φακούς κάμερας στο πίσω μέρος. Αυτό είναι τρέλα, σίγουρα … Αν και ταιριάζει στο τετράγωνο περίβλημα μάλλον τακτοποιημένα. (Το φλας τοποθετείται στο κέντρο.)

Φαίνεται πλέον πιο πιθανό ότι ο τέταρτος αισθητήρας θα είναι LiDAR, όπως και στο νέο iPad Pro, από έναν τέταρτο φακό κάμερας.

Μέγεθος οθόνης

Τα iPhone 2020 θα διατίθενται σε τρία μεγέθη οθόνης: 5.4in και 6.1in για τα βασικά μοντέλα και 6.1in και 6.7in για τα πλεονεκτήματα. Αυτό προέρχεται από το spec dump του Μαΐου, αλλά αυτοί οι αριθμοί κυκλοφορούν εδώ και λίγο καιρό.

Τον Ιούνιο του 2019 ο Max Rudberg, ένας Σουηδός γραφίστας, δημιούργησε μια εννοιολογική απεικόνιση για το πώς μπορεί να φαίνεται το νέο μέγεθος 5.4in. Μας φαίνεται ως μια εξαιρετική συσκευή τσέπης που εξακολουθεί να καταφέρνει να χωρέσει σε καλή οθόνη.

Ο θάνατος του Lightning

Είναι μια επαναλαμβανόμενη φήμη, αλλά θα είναι το 2020 η χρονιά που η Apple τελικά παραδίδει και αντικαθιστά την ιδιόκτητη θύρα Lightning με USB-C, όπως έκανε στα μοντέλα iPad Pro το 2018;

Σε στρατηγικούς όρους, έχουμε την τάση να μην σκεφτόμαστε πιθανώς όχι, καθώς αυτή ήταν μια ειδική περίπτωση – η γρήγορη μεταφορά δεδομένων από και προς τις κάμερες αποτελεί απαίτηση πολλών ψηφιακών δημιουργικών. Και οι ιδιοκτήτες ακουστικών που βασίζονται σε Lightning και άλλα αξεσουάρ θα ήταν αρκετά διαδεδομένοι.

(Σε ένα σχετικό θέμα, ένας αναλυτής πιστεύει ότι η Apple ενδέχεται να σταματήσει να συνδυάζει τα Lighting EarPods με τα φετινά iPhone – αλλά αντί να μεταβαίνει σε USB-C ή ασύρματα, δεν θα περιλαμβάνει καθόλου ακουστικά.)

Διαβάστε στο techbot.gr:  Μπορεί το iPhone μου να αποκτήσει iOS 14;

Αλλά το χέρι της Apple μπορεί να αναγκαστεί. Η ΕΕ κάμψε τους μυς της για αρκετό καιρό, και τον Ιανουάριο πρότεινε (και στη συνέχεια ψήφισε για να επισπεύσει) ένα μέτρο που θα αναγκάσει όλους τους κατασκευαστές κινητών να τυποποιήσουν γύρω από το USB-C. Όπως παρατηρεί το μητρώο, ωστόσο, η Apple έχει αγνοήσει τέτοια μέτρα στο παρελθόν και ενδέχεται να το πράξει ξανά στο μέλλον.

Αν σκεφτούμε μακροπρόθεσμα, η Apple έχει σκεφτεί την ιδέα να απορρίψει εντελώς την ιδέα των φυσικών θυρών φόρτισης: ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο δείχνει ένα iPhone χωρίς θύρα Lightning, χωρίς USB-C και χωρίς κουμπιά. Αλλά μην περιμένετε κάτι τόσο ριζοσπαστικό όπως αυτό να φτάσει το 2020: μάλλον, το iPhone χωρίς φορητό υπολογιστή θα είναι εδώ το 2021. (Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από μια δεύτερη πηγή.)

 

 

 

 

 

 

 

Επιλογές χρώματος

Τα iPhone 11 Pro και Pro Max διατίθενται σε ασημί, χρυσό, διαστήματα Space Grey και Midnight Green. το iPhone 11 διατίθεται σε λευκό, μαύρο, πράσινο, κίτρινο, μοβ και κόκκινο. Αυτή είναι πολλή επιλογή, αλλά τι περιμένουμε από τη γενιά στα τέλη του 2020;

Το απλό iPhone 12 θα ακολουθήσει το 11 στο κύριο, αλλά η Apple θα τροποποιήσει την προσφορά ανάλογα με τα πιο δημοφιλή χρώματα. Το XR από το προηγούμενο έτος ήρθε σε λευκό, μαύρο, μπλε, κίτρινο, κοράλλι (κοκκινωπό-ροζ) και κόκκινο, αλλά η Apple έπεσε μπλε και κοράλλια το 2019 και τα αντικατέστησε με μωβ και πράσινο. Εάν ένα από αυτά δεν έχει αποδώσει, θα πέσει με τη σειρά.

Όσον αφορά τα ακουστικά iPhone 12 Pro, περιμένουμε ένα νέο χρώμα: ναυτικό μπλε. Η διαρροή Max Weinbach έχει προβλέψει (στο κανάλι YouTube Everything Apple Pro) ότι αυτό θα αντικαταστήσει το Midnight Green – το οποίο μας αρέσει, αλλά προκάλεσε μικτές αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε. Δείτε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ναυτικό μπλε iPhone 12 Pro, σε ένα πρότυπο που δημιουργήθηκε μετά από τις φήμες

iphone 12

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν αργεί να έρθει το νέο μοντέλο της Apple.