Samsung A52s Review

Δεν είναι μυστικό ότι η βιομηχανία των smartphone κινείται με εκρηκτικό ρυθμό. Οι κύκλοι ενημέρωσης smartphone μειώνονται συνεχώς ενόψει του έντονου ανταγωνισμού. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Samsung παρουσίασε μια ενισχυμένη έκδοση του Galaxy A52 5G λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του. Το ενημερωμένο αυτό κινητό, έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνίζεται καλύτερα στην premium αγορά μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο, με τον τυπικό τρόπο της Samsung, το Samsung Galaxy A52s είναι μια σταδιακή αναβάθμιση με έμφαση στην εμπειρία χρήσης έναντι της συνολικής απόδοσης.

Το Samsung Galaxy A52s είναι μια αναβάθμιση του Galaxy A52 5G που παρουσίασε η Samsung νωρίτερα πέρυσι. Ως εκ τούτου, μοιάζει πολύ στον σχεδιασμό και επιφέρει αναβαθμίσεις στην απόδοση καθώς και στις ταχύτητες φόρτισης. Είναι ένα υπέροχο τηλέφωνο συνολικά, αλλά δεν είναι το πιο πρόσφατο. Η Samsung έχει ήδη λανσάρει το Galaxy A53 5G, το οποίο προσφέρει μικρές αναβαθμίσεις σε σχέση με το A52.

Διατίθεται σε τρεις παραλλαγές με την κύρια διαφορά μεταξύ τους να είναι το μέγεθος της μνήμης RAM και ο αποθηκευτικός χώρος. Εδώ θα βρείτε τέσσερις χρωματικές επιλογές: Awesome Black, Awesome White, Awesome Mint και Awesome Violet.

Το τηλέφωνο διατίθεται με Android 11, αλλά μπορεί ήδη να αναβαθμιστεί στο πιο πρόσφατο Android 12. Δεδομένου ότι η Samsung υπόσχεται αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος για τρία χρόνια, η συσκευή θα λάβει επίσης Android 13 και 14.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Η Apple κρύβει ένα χαμόγελο πίσω από τα νέα emoji της μάσκας

Πόσο ισχυρό είναι το Samsung A52s;

Το Samsung Galaxy A52s τροφοδοτείται από το chipset Snapdragon 778G. Το chipset μεσαίας προς ανώτερης κατηγορίας της Qualcomm είναι, σε γενικές γραμμές, μια παραλλαγή του Snapdragon 780G και διαθέτει την ίδια διαμόρφωση οκταπύρηνων με τέσσερις πυρήνες Cortex A78 και τέσσερις πυρήνες Cortex A55, μόνο που αυτή τη φορά συνδυάζεται με μια GPU Adreno 642L.

Για καθημερινές εργασίες όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η περιήγηση στο διαδίκτυο και η ακρόαση μουσικής, το τηλέφωνο αντέχει αρκετά καλά και λιτό chipset έπαιξε επίσης ρόλο στη διασφάλιση μεγάλης διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Το gaming δεν είναι επίσης πρόβλημα και μπορεί να παίξει άνετα το Call of Duty: Mobile.

Κρατάει η μπαταρία όλη μέρα;

Όπως και το Galaxy A52 5G πριν από αυτό, το Galaxy A52s φιλοξενεί μια μεγάλη μπαταρία 4.500 mAh. Η υποδειγματική βελτιστοποίηση μπαταρίας της Samsung εξέχει εδώ και το τηλέφωνο διαρκεί εύκολα μιάμιση μέρα χρήσης. Μπορεί να κρατήσει και περισσότερο εάν ρίξετε τον ρυθμό ανανέωσης στα 60 Hz ή επιλέξετε μερικές από τις εκτενείς τροποποιήσεις βελτιστοποίησης της μπαταρίας.

Τούτου λεχθέντος, η Samsung χαμήλωσε τις ταχύτητες φόρτισης. Καταρχάς, το Samsung Galaxy A52s υποστηρίζει μέγιστη φόρτιση 25 W. Αυτό από μόνο του είναι αργό σε σύγκριση με τις ταχύτητες 65W+ που υποστηρίζονται από ορισμένες εναλλακτικές λύσεις που είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη. Ο φορτιστής που περιλαμβάνεται επίσης κλείνει στα 15W. Όπως το Galaxy A52 5G, η πλήρης φόρτιση του τηλεφώνου διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα, κάτι που δεν είναι το πιο αργό που έχουμε δει, αλλά θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν συμβατό γρήγορο φορτιστή για να επιτύχετε τις μεγαλύτερες δυνατές ταχύτητες. Δεν υπάρχει ούτε υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, αλλά αυτό είναι αποδεκτό λαμβάνοντας υπόψη την τιμή.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Vivo X80 Pro review

Έχει καλές κάμερες;

Η κύρια κάμερα κάνει καλή δουλειά, αν και οι εικόνες έχουν μια πολύ “Samsung” εμφάνιση. Αυτό περιλαμβάνει την τάση να φωτίζουν τις λήψεις, την επιθετική τόνωση HDR του ουρανού και μια γενική τάση για ενίσχυση του κορεσμού. Τα ενισχυμένα επίπεδα έκθεσης, ωστόσο, τείνουν να ενισχύουν επίσης τα επίπεδα θορύβου στις σκιές, κάτι που είναι αρκετά εμφανές εάν προβάλετε τις εικόνες σε μια μεγάλη οθόνη.

Η ultra-wide κάμερα του Galaxy A52s σίγουρα δεν είναι κακή, αν και πρέπει να πούμε ότι η παραμόρφωση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί λίγο καλύτερα. Δεν υπάρχει μεγάλη χρωματική διακύμανση μεταξύ της υπερευρείας λήψης και της κύριας κάμερας και το επίπεδο λεπτομέρειας εδώ είναι αρκετά καλό.

Η εγγραφή βίντεο μαξάρει στα 4K 30fps, το οποίο υστερεί σε σχέση με άλλα κινητά σε αυτό το εύρος τιμής. Η ποιότητα του βίντεο είναι αρκετά καλή, με αξιοπρεπή ποσότητα λεπτομέρειας και όμορφα κορεσμένα χρώματα.

Διατίθεται στην ελληνική αγορά σε τιμή κοντά στα 270€.