Το Facebook έχει παραδεχθεί ότι η εταιρεία έχει διαγράψει κρυφά μηνύματα που στάλθηκαν στο Messenger από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Mark Zuckerberg.

“Μετά τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Sony Pictures που έγιναν hacked το 2014, κάναμε αρκετές αλλαγές για να προστατεύσουμε τις επικοινωνίες των στελεχών μας”, λέει ένας εκπρόσωπος του Facebook σε μια δήλωση του προς την TechCrunch. “Αυτά περιλάμβαναν τον περιορισμό της περιόδου διατήρησης των μηνυμάτων του Mark στο Messenger (κοινώς σβήνονταν μόνα τους μετά από λίγο από το messenger του παραλήπτη. Το κάναμε έτσι σε πλήρη ώστε να είμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις μας για τη διατήρηση μηνυμάτων.”

Τα παλιά μηνύματα του Facebook που αποστέλλονταν από τον Zuckerberg έχουν απλώς εξαφανιστεί  και σε μερικά υπάρχοντα θέματα όπως οι αναφορές TechCrunch ότι τα μηνύματα που επηρεάζονται δεν εμφανίζονται πλέον στο εργαλείο του Facebook γνωστό ώς “Facebook download your information tool“. Πρόσφατα μηνύματα από την Zuckerberg παραμένουν στα εισερχόμενα κάποιων χρηστών και η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει όλα τα μηνύματα του Zuckerberg πριν από το 2014. Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει ποτέ δημοσίως την κατάργηση – διαγραφή αυτών των μηνυμάτων μέχρι τώρα και απλώς τα διαγράφει ήσυχα από τα εισερχόμενα του Messenger του παραλήπτη (σαν να μην συμβαίνει τίποτα κοινώς) . Οι τακτικοί χρήστες του Facebook δεν είναι σε θέση να διαγράψουν τα μηνύματά τους από τα εισερχόμενα των άλλων ανθρώπων στο Messenger και μια ειδική διαδικασία εφαρμόστηκε στα στελέχη του Facebook.
“Οι ενέργειες του Facebook φαίνονται ύποπτες ακόμα κι αν δεν είναι” .mark zuckerberg

Διαβάστε στο techbot.gr:  Τι αλλαγές φέρνει το νέο expansion του wow Battle for Azeroth; | Techbot

Επιλογή του συντάκτη:

Αναλυτικός οδηγός για τα προσωπικά δεδομένα που κρατάει το Facebook

Οι προσωπικοί όροι υπηρεσίας του Facebook δεν καλύπτουν την εταιρεία με την κατάργηση περιεχομένου από λογαριασμούς την οποία έκανε για τα στελέχη της και ποιος ξέρει και σε ποιους άλλους, εκτός ότι παραβιάζει τα πρότυπα της κοινότητας οι ενέργειες του Facebook φαίνονται ύποπτες ως αποτέλεσμα. Οι ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως μια προσπάθεια να εξαλειφθούν δυνητικά ενοχλητικά μηνύματα, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της ιστορίας του Facebook. Ο Zuckerberg κάλεσε τους ανθρώπους “dumb fucks” για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν αμέσως με τη δημιουργία του Facebook, και αυτό γιατί ο Zuckerberg έκανε ο ίδιος hack έναν ιδιωτικό λογαριασμό email χρήστη του Facebook το 2004.

Η τελευταία αποκάλυψη που έρχεται σε μια εποχή αυξημένης εξέτασης των πολιτικών απορρήτου του Facebook και της προστασίας δεδομένων. Το Facebook αποκάλυψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι 87 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως στις ΗΠΑ, είχαν τα δεδομένα που έλαβε από την Cambridge Analytica. Το Facebook εφαρμόζει κάποιες αλλαγές στη πλατφόρμα για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο να συμβεί στο μέλλον και η εταιρεία ψάχνει για «ύποπτη δραστηριότητα» από τους προγραμματιστές για να τους ελέγξει πλήρως αφού έκανε παρόμοιες αλλαγές το 2014 φαινομενικά χωρίς έλεγχο. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, θα καταθέσει τώρα ενώπιον του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση και την προστασία των δεδομένων του χρήστη από την εταιρεία του.mark zuckerberg

Διαβάστε στο techbot.gr:  Web Development Tools για να επιλέξετε 2018 (updated) | Techbot

Το Facebook μειώνει επίσης το ιστορικό κλήσεων του Android και τη συλλογή δεδομένων SMS. Το Facebook έχει χρησιμοποιήσει αυτό που ονομάζει “opt-in” για να βελτιώσει τον αλγόριθμο σύστασης φίλων του ζητώντας πρόσβαση σε επαφές, δεδομένα SMS και ιστορικό κλήσεων σε κινητά τηλέφωνα Android. Το Facebook μειώνει τώρα την ποσότητα των δεδομένων που συλλέγει και διαγράφει τα παλιά αρχεία καταγραφής κλήσεων.

Δείτε επίσης :

Συνεργασία Google Πενταγώνου και αντιδράσεις από τους υπαλλήλους της