Ο πασίγνωστος πλέον browser παίρνει μέτρα κατά του Facebook δημιουργώντας μία επέκταση η οποία θα σταματήσει μία και καλή τα δεδομένα που συλλέγει το Facebook για εμάς.

Αυτή η επέκταση σάς βοηθά να ελέγχετε τις περισσότερες από τις δραστηριότητες ιστού από το Facebook, απομονώνοντας την ταυτότητά σας σε ένα ξεχωριστό container. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας σε άλλους ιστότοπους μέσω third party cookie.

Αντί να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία που βρίσκετε πολύτιμη και να χάσετε τις αξιολάτρευτες φωτογραφίες του ανηψιού σας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχετε εργαλεία για να περιορίσετε τα στοιχεία που μπορούν να συλλέξουν άλλοι για εσάς (κοινώς δεν σταματάμε το facebook απλά το περιορίζουμε, με ότι σημαίνει αυτό). Το Mozilla δεν συλλέγει δεδομένα από τη χρήση της επέκτασης του Facebook Container. Γνωρίζουμε μόνο το πόσες φορές έχει εγκατασταθεί ή αφαιρεθεί η επέκταση.

Όταν εγκαταστήσετε αυτήν την επέκταση, θα διαγράψει τα cookies του Facebook και θα σας αποσυνδέσει από το Facebook. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Facebook, θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα browser του μπλε χρώματος (γνωστή και ως “καρτέλα container”). Σε αυτήν την καρτέλα μπορείτε να συνδεθείτε στο Facebook και να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε κανονικά. Εάν κάνετε κλικ σε σύνδεσμο που δεν ανήκει στο Facebook ή περιηγηθείτε σε έναν ιστότοπο που δεν ανήκει στο Facebook στη γραμμή URL, αυτές οι σελίδες θα φορτωθούν εκτός του container.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Νέες φήμες για το iPhone 12: Ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή και προδιαγραφές

Εάν κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε κουμπιά Facebook Share σε άλλες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης, θα τα φορτώσετε μέσα στο δοχείο Facebook. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα κουμπιά, οι πληροφορίες θα σταλούν στο Facebook για τον ιστότοπο από τον οποίο μοιραστήκατε.

Εάν χρησιμοποιείτε τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας στο Facebook, μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά και ίσως να μην μπορείτε να συνδεθείτε. Επίσης, επειδή είστε συνδεδεμένοι στο Facebook στην καρτέλα container, τα ενσωματωμένα σχόλια του Facebook και τα κουμπιά Like σε καρτέλες έξω από την καρτέλα container Facebook δεν θα λειτουργήσουν. Αυτό εμποδίζει το Facebook να συνδέσει πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας σε ιστότοπους εκτός του Facebook στην ταυτότητά σας στο Facebook. Έτσι μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από αυτό που συνηθίζετε να βλέπετε.

Υπάρχει μεγάλη αξία στα κοινωνικά σας δεδομένα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου σε όλους τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που το χρησιμοποιούν. Το EFF έχει χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κρατήσετε τα δεδομένα σας όπου θέλετε, υπό τον μεγαλύτερο έλεγχο.

Δείτε επίσης :

Κάντε download to Facebook container extension από εδώ

Αναλυτικός οδηγός για τα προσωπικά δεδομένα που κρατάει το Facebook

Διαβάστε στο techbot.gr:  Ένα πρόγραμμα ransomware μεταμφιεσμένο ως εφαρμογή ανίχνευσης επαφών αποκαλύφθηκε