corsair monitor review

Όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με περιφερειακά υπολογιστών, φαίνεται ότι κάποια στιγμή θα προσφέρουν και κάποια οθόνη. Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και η Corsair, η οποία εισήγαγε στην αγορά την gaming οθόνη Xeneon 32qhd165.

Διαθέσιμη εδώ και περίπου έξι μήνες, η πρώτη προσπάθεια της Corsair δείχνει ότι έχει αναλάβει σοβαρά την κατασκευή gaming monitor και στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στην αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Αμέσως μόλις τη βγάλουμε από το κουτί, συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη είναι. Όχι μόνο η οθόνη, η οποία έρχεται στις 32 ίντσες αλλά και η βάση. Η βάση της οθόνης είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του χώρου του γραφείου σας. Με το μέγεθός του και τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ωστόσο, είναι μια από τις καλύτερες βάσεις οθόνης που θα βρείτε στην αγορά χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πάνω από 1.000€.

Η ίδια η οθόνη δεν είναι τόσο μεγάλη εκτός από το αναμενόμενο μέγεθος του panel. Τα bezels είναι τα αναμενόμενα για μια σύγχρονη gaming monitor και το βάρος της είναι εκπληκτικά μικρό για το μέγεθός της. Η τοποθέτησή της είναι αρκετά απλή, καθώς η βάση συνδέεται μέσω μιας μόνο βίδας. Στη συνέχεια, η οθόνη συνδέεται μέσω τεσσάρων βιδών σε μια βάση 100mm x 100mm, που σημαίνει πως η οθόνη είναι συμβατή με third-party βάσεις.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Razer Basilisk Ultimate Mouse Review

Corsair Xeneon 32qhd165 Gaming Monitor Specs

Screen Size: 32″
Panel: IPS Quantum Dot
Resolution: 2560 x 1440 @ 165hz
Response Time: 1ms MPRT/<3ms GtG
Display Colors: 16.7M (8-bit RGB)
Dimensons: 28.8″W x 23.9″H x 12.4″D

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των περισσότερων οθονών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Corsair Xeneon 32qhd165, είναι ο μεγάλος αριθμός θυρών πάνω την οθόνη. Η Xeneon περιλαμβάνει δύο θύρες HDMI 2.0, μια DisplayPort 1.4, μια άλλη είσοδο DisplayPort 1.4 USB-C, μια μονή USB-C 5 Gbps upstream, δύο 5 Gbps USB-A downstream, ακόμη και μια υποδοχή ήχου 3,5 mm για όσους χρησιμοποιούν ενσύρματα ακουστικά.

Η ανάλυση 1440p της οθόνης σε μέγεθος οθόνης 32 ιντσών μειώνει τα συνολικά Pixel ανά ίντσα (PPI) κάτω από τα 100, κάτι που, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι αρνητικό. Ωστόσο, με τη Xeneon, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα λόγω της εξαιρετικής ποιότητας χρωμάτων της.

Το HDR δεν είναι το καλύτερο, αλλά εξακολουθεί να είναι αξιόπιστο. Η Xeneon διαθέτει VESA DisplayHDR 400 με μέγιστη φωτεινότητα 440 nits. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει η δυνατότητα για τοπικό dimming, κάτι που περιορίζει αρκετά την απόδοση HDR. Ωστόσο, όταν είναι ενεργοποιημένα, τα παιχνίδια φαίνονται πολύ καλύτερα από ό,τι όταν είναι απενεργοποιημένα.

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν κονσόλες στην οθόνη, υπάρχει μια ενσωματωμένη “Λειτουργία κονσόλας”. Η λειτουργία μειώνει την είσοδο 4K σε 1440p. Δεν είναι λειτουργία που ενδεχομένως να χρησιμοποείσετε συχνά, αλλά είναι στα πλεονεκτήματα πως μας δίνει την επιλογή.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Το Clash Royale League είναι πλέον γεγονός

Αξίζει η Corsair Xeneon 32qhd165;

Η ποιότητα κατασκευής είναι από τις καλύτερες σε αυτό το εύρος τιμής και η οθόνη χειρίζεται άψογα κάθε παιχνίδι. Αυτή η οθόνη είναι ένα σημάδι ότι η Corsair ξέρει τι κάνει και θα βελτιωθεί μελλοντικά καθώς θα κυκλοφορήσουν ενημερωμένες εκδόσεις της οθόνης τα επόμενα χρόνια.

Η τιμή της στην ελληνική αγορά είναι κοντά στα 800€, αλλά αν ψάχνετε υψηλής ποιότητας IPS οθόνη με εξαιρετικές επιδόσεις στα games, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή.

Προηγούμενο άρθροRogue Legacy 2 review
Επόμενο άρθροΟι κάρτες γραφικών Nvidia GeForce RTX 4000 Series ενδέχεται να βγουν στην αγορά έως τον Ιούλιο
kokorikos
Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει την εταιρεία Web-Net.gr και είναι παθιασμένος με το Digital Marketing Βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Το όνειρό του είναι να εκπαιδεύσει όλους όσους αγαπούν το ψηφιακό μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό. «Οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και αν το όνειρό σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι στο Διαδίκτυο, μπορώ να σας βοηθήσω». Social Media Marketing, Google Analytics, ανάπτυξη ιστοσελίδων, affiliate marketing είναι μόνο μερικές τεχνικές για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.