Elon Musk Post

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει λάβει σκληρή στάση ενάντια στους υπαλλήλους του που εργάζονται remote που εργάζονται remote όπως φημολογείται.

Σε ένα email που προφανώς εστάλη στο εκτελεστικό προσωπικό της εταιρείας με θέμα «Η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή», ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο ή αλλιώς «να φύγουν από την Tesla». Είπε ότι αυτό θα πρέπει να είναι το «κύριο γραφείο της Tesla» και όχι ένα «απομακρυσμένο υποκατάστημα».

Απαντώντας σε ένα στιγμιότυπο του υποτιθέμενου email που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Μασκ δεν αρνήθηκε την αυθεντικότητά του και έγραψε ότι όποιος διαφωνεί με την πολιτική της εταιρείας «θα πρέπει να προσποιείται ότι εργάζεται κάπου αλλού».

Στο email του, ο Διευθύνων Σύμβουλος πρόσθεσε ότι θα ήταν πρόθυμος να εξετάσει αιτήματα για εξ αποστάσεως εργασία υπό ορισμένες συνθήκες, αλλά ανέφερε ότι τέτοια αιτήματα θα πρέπει να είναι υπό συνθήκες για να εγκριθούν. «Εάν υπάρχουν ιδιαίτερες περιπτώσεις εργαζομένων για τους οποίους αυτό είναι αδύνατο, θα εξετάσω και θα εγκρίνω απευθείας αυτές τις εξαιρέσεις», έγραψε. Το να δουλεύεις 40 ώρες αυτοπροσώπως, είπε, είναι «λιγότερο από ό,τι ζητάμε από τους εργάτες του εργοστασίου».

Διαβάστε στο techbot.gr:  Το Facebook αλλάζει το News Feed σας ριζικά αυτή τη φορά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ισχυρίστηκε ότι η δική του ιστορία, όπου σχεδόν ζούσε στο εργοστάσιο της Tesla ήταν ο λόγος για την επιβίωση της εταιρείας. «Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου», έγραψε. «Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν το απαιτούν αυτό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που δημιούργησαν ένα υπέροχο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός.»

Η παγκόσμια πανδημία ανάγκασε πολλές εταιρείες να εισαγάγουν γρήγορα πολιτικές απομακρυσμένης εργασίας, πολλές αξιολογούν τώρα πώς θα πρέπει να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους στο γραφείο ή αν χρειάζεται εξαρχής. Ορισμένοι, όπως η Apple, δοκιμάζουν μια υβριδική προσέγγιση κατά την οποία οι υπάλληλοι θα έρχονται στο γραφείο μερικές ημέρες της εβδομάδας.

Η σκληροπυρηνική στάση του Έλον Μασκ, τον καθιστά σχετικά ακραίο και αυτό αποτυπώνεται στη φράση: «εάν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • news
Προηγούμενο άρθροΗ Garmin ανακοινώνει τα Forerunner 255 και Forerunner 955 Solar
kokorikos
Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει την εταιρεία Web-Net.gr και είναι παθιασμένος με το Digital Marketing Βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Το όνειρό του είναι να εκπαιδεύσει όλους όσους αγαπούν το ψηφιακό μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό. «Οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και αν το όνειρό σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι στο Διαδίκτυο, μπορώ να σας βοηθήσω». Social Media Marketing, Google Analytics, ανάπτυξη ιστοσελίδων, affiliate marketing είναι μόνο μερικές τεχνικές για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.