Ενώ περιμένουμε μπαταρίες που έχουν διπλάσια κανονική χωρητικότητα και φορτίζουν πέντε φορές πιο γρήγορα, η FCC μόλις ενέκρινε ένα προϊόν που παρέχει το επόμενο βήμα στην ασύρματη φόρτιση.

Ο πομπός με όνομα WattUp Mid Field, που αναπτύχθηκε από τη San Jose startup Energous, είναι ένα ασύρματο σύστημα ισχύος, το οποίο μπορεί να φορτίζει συσκευές μέχρι και 3 πόδια μακριά. Αυτό θα ήταν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τους ασύρματους φορτιστές τηλεφώνων που είναι διαθέσιμοι σήμερα, οι οποίοι απαιτούν την άμεση επαφή του φορητού ακουστικού με τη μονάδα – τυπικά ένα κυκλικό μαξιλαράκι – καθιστώντας τους, λίγο πιο βολικούς από έναν ενσύρματο φορτιστή.

Ο πομπός WattUp Mid Field, ο οποίος ανακοίνωσε η Energous ότι είχε λάβει έγκριση από την FCC χθες (μέσω Engadget), είναι η πρώτη εμπορική μονάδα ασύρματης φόρτισης που λειτουργεί ταυτόχρονα με πολλές ασύρματες συσκευές: από smartphones έως πληκτρολόγια, ακουστικά και πολλά άλλα.

Παρόλο που πρόκειται για μια βελτίωση στην ασύρματη φόρτιση όταν εξετάζεται από την άποψη της εγγύτητας, θα μπορούσε να είναι σημαντικά πιο βολική από τις προηγούμενες λύσεις.

Η Energous δεν έχει ανακοινώσει ακόμη συσκευές που θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας, αλλά η εταιρεία θα βρίσκεται στο CES 2018 όπου θα μπορούμε να μάθουμε περισσότερα.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Wordpress is opening itself up to third party plugins and themes

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε :

Η FCC μόλις ψήφισε για να επιτρέψει στην εταιρεία σας στο Διαδίκτυο να σας χρεώσει περισσότερα για το Netflix και το Facebook

Θα σας κρατάμε ενημερωμένους για τις μελλοντικές εξελίξεις της τεχνολογίας , μην χάνετε ούτε ένα νέο από το TechbotGR κάνοντας Like στο facebook page μας.