Fnatic Bolt Review

Το Fnatic BOLT είναι ένα ελαφρύ ποντίκι, που εστιάζει κυρίως στα FPS παιχνίδια και είναι η πρώτη ασύρματη συσκευή της Fnatic. Είναι ένα μικρού έως μεσαίου μεγέθους ποντίκι με συμμετρικό σχεδιασμό και ελαφρύ, συμπαγές σώμα χωρίς κοψίματα κηρήθρας. Το σχήμα χαμηλού προφίλ του μοιάζει πολύ με το δημοφιλές Razer Viper Mini, αλλά είναι ελαφρώς μακρύτερο και έχει πολύ ίσιες πλευρές. Η Fnatic διαφημίζει ότι έχει εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση κλικ και υψηλή απόδοση χάρη στον αισθητήρα Pixart PAW3370. Μπορείτε να το συνδέσετε ασύρματα με δέκτη USB ή μέσω Bluetooth και η μπαταρία του να επαναφορτίζεται με ένα καλώδιο USB-C που περιλαμβάνεται. Ο κατασκευαστής διαφημίζει ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας διαρκεί έως και 110 ώρες σε σύνδεση 2,4 Ghz με απενεργοποιημένο τον φωτισμό RGB ή 210 ώρες μέσω Bluetooth.

Σχεδιασμός

Το ποντίκι Fnatic BOLT έχει απλό, καθαρό σχεδιασμό με μαύρο ματ πλαστικό σώμα. Διαθέτει μαύρα ματ πλαστικά κουμπιά και ημιδιαφανή λευκό ελαστικό τροχό κύλισης με εικόνες κεραυνού ορατές στο εσωτερικό. Υπάρχει επίσης ένα λογότυπο Fnatic στην περιοχή στήριξης παλάμης και μια ενιαία ζώνη φωτισμού RGB μέσα στον τροχό κύλισης.

Συνολικά, η ποιότητα κατασκευής του Fnatic BOLT είναι καλή. Δεν υπάρχει ταλάντευση στον τροχό κύλισης, αλλά υπάρχει ελάχιστος αριθμός ταλάντευσης στα κουμπιά αριστερού και δεξιού κλικ. Εάν κουνήσετε το ποντίκι επιθετικά, μπορείτε να ακούσετε τα κουμπιά με το αριστερό και το δεξί κλικ να κροταλίζουν πολύ αχνά και υπάρχει κάποιο πλευρικό πλαίσιο που λυγίζει εάν ασκήσετε αρκετή πίεση. Υπάρχει επίσης μεγάλη ευελιξία στο κάτω μέρος του πλαισίου και αν το πιέσετε αρκετά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ορισμένα κουμπιά. Κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν επηρεάζει την απόδοση και δεν γίνονται αντιληπτά κατά την χρήση.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Νέα twitch tools με ονομασία Video Producer

Εάν έχετε πολύ μεγάλα χέρια, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι το Fnatic BOLT είναι πολύ μικρό για για εσάς. Το Fnatic BOLT έχει ένα εξαιρετικό καλώδιο που μοιάζει με paracord. Είναι ευέλικτο και γλιστράει όμορφα στα γραφεία. Δυστυχώς, διατηρεί τσακίσματα από τη συσκευασία του.

Επιδόσεις

Οι διαθέσιμες επιλογές polling rate είναι 125Hz, 250Hz, 500Hz και 1000Hz. Όταν συνδέεται μέσω Bluetooth, το polling rate είναι κλειδωμένο στα 125 Hz. Δυστυχώς, ο αισθητήρας στο Fnatic BOLT είναι ελαφρώς ασυνεπής και υπολείπεται του καθορισμένου CPI κατά μέσο όρο σχεδόν 6% κατά τις αργές κινήσεις του δρομέα και σχεδόν 12% κατά τις ταχύτερες κινήσεις του δρομέα. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε αυτήν τη μικρή ασυνέπεια ορίζοντας τον κανονικό ΔΤΚ μεταξύ 6%-12% υψηλότερο για αντιστάθμιση.

Το Fnatic BOLT έχει εξαιρετικό click latency και είναι κατάλληλο για παιχνίδια οποιουδήποτε είδους. Τα κλικ του είναι αθόρυβα. Είναι πλήρως συμβατό με MAC και Windows.

Software

Το λογισμικό FNATIC OP είναι εύκολο στην πλοήγηση και απλό στη χρήση. Έχει τις περισσότερες επιλογές που βρίσκονται σε παρόμοιο λογισμικό προσαρμογής από άλλους μεγάλους κατασκευαστές και σας επιτρέπει να αλλάξετε τον φωτισμό RGB, να αποθηκεύσετε προφίλ και να προσαρμόσετε το CPI. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε κουμπιά ή να ορίσετε μακροεντολές αυτήν τη στιγμή, αν και ο κατασκευαστής μπορεί να προσθέσει αυτήν τη λειτουργία με μια ενημέρωση στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε πολλές άλλες πτυχές του ποντικιού, συμπεριλαμβανομένου του ρυθμού αναπήδησης και της απόστασης ανύψωσης. Σημειώστε ότι το ποντίκι πρέπει να συνδεθεί με το καλώδιο φόρτισής του για να κάνετε αλλαγές στο λογισμικό.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Η Crunchyroll ανακοίνωσε το DanMachi - Memoria Freese