Ο συνιδρυτής της WhatsApp Brian Acton παρότρυνε τους ανθρώπους να κάνουν διαγραφή το facebook τους και δημιούργησε το hashtag “#deletefacebook” σε πρόσφατο tweet που έκανε.     

Το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, κάνοντας τον Acton δισεκατομμυριούχο. Στο tweet που δημοσιεύθηκε χθες ο Acton  έγραψε χαρακτηριστικά: “Ήρθε η ώρα #deletefacebook“.

 

Το κίνητρο πίσω από το σχόλιο είναι ασαφές, αν και φτάνει σε μια περίοδο κατά την οποία το Facebook είναι υπό έλεγχο σχετικά με την υποτιθέμενη κατάχρηση των ιδιωτικών δεδομένων των 50 εκατομμυρίων χρηστών. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης και φέρεται ότι ήταν υπεύθυνη για τη μαζική συλλογή δεδομένων χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της πλατφόρμας του Mark Zuckerberg, το Facebook δηλαδή τα οποία αναφέρουν ότι ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και την ψηφοφορία του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μετοχές του Facebook μειώθηκαν σημαντικά μετά τις αρχικές εκθέσεις για το θέμα.

Το Facebook έχει εμπλακεί σε μια σειρά υποτιθέμενων αντιπαραθέσεων για τη συλλογή και διανομή δεδομένων τα τελευταία χρόνια, και η ροή των ειδήσεων του κοινώς το “news feed” λέγεται ότι συνέβαλε σημαντικά στην πρόσφατη διάδοση ψευδών ειδήσεων. Ο Acton επένδυσε 50 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Signal τον περασμένο μήνα, ένα νέο εγχείρημα που θα βοηθήσει στη διατήρηση της κρυπτογραφημένης υπηρεσίας μηνυμάτων της Signal.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Ο Έλον Μασκ φέρεται να δηλώνει ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή στην Tesla

 

Σε μια παλιότερη ανάρτηση του στο blog του που έγραψε εκείνη την εποχή, ο Acton έγραψε χαρακτηριστικά: “Καθώς όλο και περισσότερο ότι συμβαίνει στη ζωή μας συμβαίνει σε απευθείας σύνδεση, η προστασία δεδομένων και η ιδιωτικότητα είναι κρίσιμες. Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για επιλεγμένα άτομα σε επιλεγμένες χώρες. Είναι σημαντικό για ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα σε όλα τα μέρη του κόσμου. Όλοι αξίζουν να προστατεύονται. ” Παρακάτω βλέπουμε το tweet του Brian Acton:

Παρόλο που η WhatsApp ανήκει πλέον στο Facebook και είναι πιο άμεσος ανταγωνιστής του Signal (μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων παρά μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων), ο Acton δεν προέτρεψε ποτέ τους χρήστες να εγκαταλείψουν την υπηρεσία. Ο Acton ίδρυσε το WhatsApp το 2009 με τον Jan Koum πριν από την αγορά του, από το Facebook για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Ο Acton έγινε δισεκατομμυριούχος μέσω της συμφωνίας αυτής.

Δείτε επίσης:

Το Facebook Lite είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες