Το 2018 όπως είναι αναμενόμενο θα φέρει διαφορετικές τάσεις (trends) στο Web Development.

Κάποιοι θα έλεγαν πως τα παρακάτω είναι αυτονόητα για κάθε website όμως έχουμε παρατηρήσει ε με αποτέλεσμα το website τους να χάνετε μέσα στην ατελείωτη θάλασσα δεδομένων του internet .

1. Κατασκευή του site για κινητό
responsive mobile

 

 

 

 

 

 

Η επίσκεψη ιστοσελίδων και γενικότερα η πρόσβαση στο ιντερνετ από το κινητό έχει αυξηθεί ραγδαία τον τελευταίο καιρό. Έτσι, γίνεται επιτακτική η στρατηγική να χτίζεις το site πρώτα πάνω στο πως θα φαίνεται στο κινητό, μελετώντας έτσι πως
θα παραταχθούν τα δεδομένα σου σε μια οθόνη κινητού παρά πως θα φαίνονται σε μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή.

2. Κατάλληλη τυπογραφία
typography trends

 

 

 

 

 

 

 

Η εστίαση στον όμορφο τύπο γραφής έφτασε τελικά στην επικρατούσα διαδικτυακή κοινότητα. Αρκετές γραμματοσειρές πραγματικά κάνουν τη διαφορά. Οι ιστότοποι που διαθέτουν τολμηρό, προσαρμοσμένο κείμενο θα συνεχίσουν να αυξάνουν την επισκεψιμότητα τους λόγω των δραματικών επικεφαλίδων και των εντυπωσιακών block περιεχομένου.

3. Όλοι αγαπούν το βίντεο
video trends

 

 

 

Τα βίντεο μπορούν να γεμίσουν τον άδειο χώρο με περιεχομένο. Μια πρόσφατη έρευνα από την Google προβλέπει ότι το 74% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο το 2018 θα προέρχεται από το βίντεο. Οι εταιρείες που δεν υιοθετούν βίντεο ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών μάρκετινγκ και branding προσπαθούν να δημιουργήσουν αξιόπιστο περιεχόμενο και μεγαλη κίνηση στις ιστοσελίδες τους χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η αρχική σελίδα του ιστοτόπου με βίντεο στο παρασκήνιο είναι πολύ μοντέρνα, μπορούν να παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες στο ίδιο υπόβαθρο για καλύτερη κατανόηση και δημιουργία μεγάλου αντίκτυπου στην επισκεψιμότητα του ιστοτόπου.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Death Stranding - Hideo Kojima η επιστροφή όπως λέει και ο ίδιος

4. Γρήγορο φόρτωμα σελίδας


Πολλά sites έχουν γίνει μεγάλα και βαριά με πάρα πολύ όμορφο περιεχόμενο. Αυτοί οι ιστότοποι θα καταλήξουν με προφορτωτές, πολλαπλά βίντεο ιστορικού αρχικής σελίδας και paralax scrolling . Καθώς το Διαδίκτυο συνεχίζει να αυξάνεται, πιέζουμε το εύρος ζώνης με όλο και πιο βαρύ περιεχόμενο. Έτσι, ένα βασικό στοιχείο για την ιστοσελίδα μας θα ήταν να φορτώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να μην εχει περιττό περιεχόμενο.

5. Περισσότερες εικόνες Gifs!

gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Gifs είναι εξαιρετικά πρακτικά, απλά και πολύ εκφραστικά. Τα Gifs θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο αντίκτυπο στους επισκέπτες για καλύτερη κατανόηση της επιχείρησής σας. Θα είναι ένα αυτο-επεξηγηματικό bonus που θα φέρει πολύ μεγάλη δέσμευση των χρηστών και θα τους κάνει να επισκεφθούν πάλι την ιστοσελίδα σας.

Δείτε επίσης :

Web Development Tools για να επιλέξετε 2018 (updated) | Techbot