Είναι όλο και πιο ακριβά τα high-end smartphones αυτές τις μέρες. Εκτός αν περιμένετε για ειδικές πωλήσεις και εκπτώσεις, μπορείτε να καταβάλετε εκατοντάδες ευρώ. Δεν είναι ασυνήθιστο να σπάσει καν το όριο των 1.000 ευρώ . Γι ‘αυτό πολλοί καταναλωτές επιλέγουν τα ανακαινισμένα τηλέφωνα refurbised για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Refubished κινητά

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σημαίνει ο όρος “ανακαινισμένα τηλέφωνα” ή στα αγγλικά refurbised, και ποιες διαφορετικές εταιρείες έχουν προσφορά. Όπως θα δείτε, τα ανακαινισμένα τηλέφωνα είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένα. Αλλά πρέπει να κάνετε λίγο περισσότερη έρευνα από ότι ίσως να έχτε συνηθίσει. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε πραγματικά όσα διαφημίζονται.

Refubished κινητά

Τι είναι ένα ανακαινισμένο (refurbished) τηλέφωνο;

Ο όρος “ανακαινισμένα τηλέφωνα” έρχεται με κάποιο ”στίγμα” . Οι χαμηλότερες τιμές υποδηλώνουν, σε μερικούς, ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το τηλέφωνο. Μπορεί επίσης να έχετε δει ανακαινισμένα τηλέφωνα που παρουσιάζονται ως “προ-οφειλόμενα” ή “” ανακαινισμένα “. Μπορεί να δείτε ακόμα και ένα τηλέφωνο “ανοιχτού κουτιού”. Αυτοί είναι όλοι οι διαφορετικοί όροι που περιγράφουν το ίδιο πράγμα.

Όλοι αυτοί οι όροι σημαίνουν ότι κάποιος προηγουμένως αγόρασε το τηλέφωνο και έπειτα επέστρεψε στον κατασκευαστή, στον ασύρματο μεταφορέα ή στον έμπορο λιανικής. Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το τηλέφωνο καθόλου. το άτομο μπορεί απλά να αποφασίσει ότι δεν το θέλει Σε άλλες περιπτώσεις, το τηλέφωνο είχε κάποιο είδος μικρού προβλήματος hardware, όπως μια οθόνη που βγήκε λίγο από τη θέση της ή μια ρωγμή. Στην περίπτωση αυτή, ο κατασκευαστής σταθεροποίησε το τηλέφωνο και το πούλησε πάλι ως “ανακαινισμένο” προϊόν.

refurbished

Ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο θα πρέπει να λειτουργεί ακριβώς όπως το νέο. Δεν είναι πια τεχνικά ένα “νέο” τηλέφωνο, οπότε ο όρος “ανακαινισμένο” σηματοδοτεί αυτή τη διάκριση. Το άτομο που αγόρασε το τηλέφωνο αρχικά ίσως δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Μπορεί να έχουν αφήσει ακόμη και στην αρχική συσκευασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ανακαινισμένα τηλέφωνα είναι βασικά νέα, αλλά τα παίρνετε με έκπτωση.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Οι τιμές του iPhone 12 διέρρευσαν, θα ξεκινούν από τα 649 $!!!

Refubished deals

Και τώρα πάμε στο ζουμί ,δείτε ακριβώς τι θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν όταν ψάχνετε για αγορά από τα ανακαινισμένα τηλέφωνα.

 

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα πηγαίνοντας επιλογή που σας δίνετε από τα refurbised, πρέπει να έχετε υπόψη σας κάποια πράγματα. Στην πραγματικότητα, θα θέλετε να κάνετε περισσότερη έρευνα από ό, τι θα μπορούσατε αν αγοράζατε μια νέα συσκευή.

Ελέγξτε για μια εγγύηση – Εάν το ανακαινισμένο τηλέφωνο που θέλετε να αγοράσετε πραγματικά δεν έχει προβλήματα, ο κατασκευαστής smartphone ή οι έμποροι λιανικής πώλησης θα περιλαμβάνει κάποιου είδος εγγύησης με την αγορά. Εάν δεν έρχεται με εγγύηση, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα κάτι να πάει στραβά με το κουτί.
Προσπαθήστε να αγοράσετε ένα από την εταιρεία που έκανε το τηλέφωνο αρχικά. Πολλές φορές, ένας κατασκευαστής τηλεφώνων θα έχει μερικά ακουστικά που είναι απολύτως καλά. Ο αρχικός ιδιοκτήτης τους τα επέστρεψε για κάποιο άγνωστο λόγο. Θα προσπαθήσουν συχνά να τα μεταπωλήσουν ως ανακαινισμένα στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Αυτός είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα.
Πάντα να διαβάζετε τα ψιλά γράμματα – Θα πρέπει να το κάνετε έτσι κι αλλιώς με οποιαδήποτε μεγάλη αγορά, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αγοράζετε ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο. Μια κοινή κόκκινη σημαία είναι ένα τηλέφωνο με την ένδειξη “όπως είναι” ή “as is” . Η ανάγνωση τέτοιας εκτύπωσης μπορεί να αποκαλύψει ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε το τηλέφωνο ή να επιστρέψετε εάν δεν λειτουργήσει κάτι.

Refubished mobiles

Πού μπορώ να αγοράσω ανακαινισμένα (refubished) τηλέφωνα;

Υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά μέρη όπου μπορείτε να αγοράσετε ανακαινισμένα τηλέφωνα. Περιλαμβάνουν γνωστούς λιανοπωλητές, ασύρματοι μεταφορείς και κατασκευαστές smartphone, μαζί με εταιρείες που πωλούν αποκλειστικά ανακαινισμένα τηλέφωνα.

gazelle logo refurbished

Gazelle – Αυτή είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία για ανακαινισμένα τηλέφωνα. Αγοράζουν επίσης παλιά τηλέφωνα από τους καταναλωτές και τα διορθώνουν για να πουλήσουν, φυσικά, με έκπτωση. Η εταιρεία λέει ότι δεν πωλεί αυτά τα τηλέφωνα εκτός αν είναι “πλήρως λειτουργικά” και έχουν περάσει από έλεγχο ποιότητας 30 σημείων. Μπορείτε επίσης να επιστρέψετε οποιοδήποτε τηλέφωνο αγοράσετε στο Gazelle εντός 30 ημερών από την αγορά και να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Δεν διαθέτει επίσημη εγγύηση, αλλά η Gazelle έχει μια ισχυρή φήμη για την προσφορά υψηλής ποιότητας ανακαινισμένων τηλεφωνων με μεγάλες εκπτώσεις.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Η FCC μόλις ψήφισε για να επιτρέψει στην εταιρεία σας στο Διαδίκτυο να σας χρεώσει περισσότερα για το Netflix και το Facebook

amazon logo refurbished

Amazon – Δεν είναι σοκαριστικό να μάθουμε ότι το Amazon, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στον κόσμο, είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να ψωνίσετε ανακαινισμένα τηλέφωνα. Όπως και η Gazelle, έτσι και η Amazon αγοράζει παλιά τηλέφωνα από τους καταναλωτές, προσφέροντας κάρτες δώρων του Amazon ως πληρωμή. Στη συνέχεια μεταπωλεί τα παλαιότερα τηλέφωνα αφού τα δοκιμάσει και τα κάνει να δουλεύουν και να μοιάζουν με νέα. Έρχονται επίσης με εγγύηση προμηθευτή τουλάχιστον 90 ημερών.

 

best buy logo refurbished

Best Buy – Ενώνει τη Gazelle και το Amazon προσφέροντας ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πληροφοριών για τους καταναλωτές για να μετατρέψουν τα παλαιότερα τηλέφωνα σε αντάλλαγμα με τις κάρτες δώρων Best Buy. Το Best buy επίσης πουλάει ανακαινισμένα τηλέφωνα στο website του, που αποκαλεί “pre-owned” τηλέφωνα. Εάν ένα τηλέφωνο στο Best Buy έχει αυτή την ετικέτα, αυτό σημαίνει ότι είναι “πλήρως λειτουργικό με κάποια αισθητικά προβλήματα” και έρχεται με ένα κλασσικό πακέτο με φορτιστή και καλώδιο δεδομένων και μαζί έχει εγγύηση 90 ημερών. Ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο στο Best Buy έχει “επισκευαστεί και έχει αποκατασταθεί σε μια νέα κατάσταση” και έρχεται επίσης μαζί με τα αξεσουάρ του, αλλά και με μια εγγύηση.

Ασύρματοι μεταφορείς – Οι τέσσερις κύριοι αμερικανικοί ασύρματοι φορείς (AT & T, Verizon, T-Mobile και Sprint) πωλούν μερικά ανακαινισμένα τηλέφωνα, αν και η επιλογή τους τείνει να είναι αρκετά μικρή σε σύγκριση με τις Gazelle, Amazon και Best Buy. Ωστόσο, είναι όλα πιστοποιημένα για να λειτουργούν σαν νέα τηλέφωνα, ακόμη και αν μερικά από αυτά μπορεί να έχουν κάποια αισθητικά προβλήματα. Αυτά δεν θα επηρεάσουν τις λειτουργίες τους όμως.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Πως βελτιώνω το SEO του site μου

 

eBay – Αν είστε πρόθυμοι να κάνετε λίγο περισσότερη έρευνα, αλλά και πιο πρόθυμοι να αναλάβετε τον κίνδυνο για τους εμπόρους που μπορεί να μην είστε εξοικειωμένοι μαζί τους, το eBay είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε έναν τόνο ανακαινισμένων τηλεφώνων. Και πάλι, οι κανόνες μας για την αγορά ενός τέτοιου τηλεφώνου είναι πραγματικά σημαντικοί όταν βουτάς στα σκοτεινά νερά του eBay. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο που αγοράζετε έχει κάποιου είδους εγγύηση και φροντίστε να ελέγξετε τυχόν ψιλά γράμματα πριν δώσετε σε κάποιον τα χρήματα που έχετε κερδίσει με τον ιδρώτα σας.

Samsung – Εάν είστε fan της Samsung, ίσως να είστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζετε ότι η εταιρεία πουλάει ενεργά ανακαινισμένα τηλέφωνα τύπου Galaxy στην ιστοσελίδα της. Με σημαντική έκπτωση επίσης. Τα καλά νέα είναι ότι οι τεχνικοί της Samsung έχουν επισκευάσει αυτά τα παλαιότερα τηλέφωνα. Και η εταιρεία προσφέρει εγγύηση ενός έτους, νέα ακουστικά και φορτιστή. Τα κακά νέα είναι ότι αυτά τα ανακαινισμένα τηλέφωνα είναι παλαιότερα από τα σημερινά τηλέφωνα της εταιρείας. Το τελευταίο διαθέσιμο τηλέφωνο στον ιστότοπό τους είναι το Galaxy S6.

Συμπέρασμα :

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν τόνοι επιλογών εκεί έξω εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Θα πρέπει να κάνετε περισσότερες έρευνες για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ανακαινισμένο τηλέφωνο που ανταποκρίνεται στα πρότυπά σας. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό τίμημα που θα πληρώσετε σε σχέση με τα μετρητά που θα εξοικονομήσετε μακροπρόθεσμα.

Δείτε επίσης:

Οι πέντε καλύτερες κάμερες για stream