PS5 DualSense Review

Το PlayStation 5 είναι σίγουρα βήματα μπροστά από το προγενέστερο PS4 , χάρη στη βελτιωμένη απόδοση και το υπέροχο νέο UI. Αλλά ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό της νέα κονσόλας είναι το νέο χειριστήριό της. Το χειριστήριο PS5 δεν είναι απλώς ανώτερο, είναι μία ολόκληρη γεννιά μπροστά.

Τα χειριστήρια του PlayStation έχουν εξελιχθεί κατά πολύ με την πάροδο των ετών και είναι εύκολο να δούμε πώς ο σχεδιασμός του χειριστηρίου του PS4 θυμίζει την εποχή του πρώτου PlayStation. Το χειριστήριο PS5, ωστόσο, ανατρέπει αυτή τη λογική. Υπάρχουν πράγματα που είναι ίδια, όπως η τοποθέτηση του joystick και η διάταξη των κουμπιών. Αλλά σχεδόν όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου είναι εντελώς διαφορετικά.

Το χειριστήριο PS5 μοιάζει εμφανησιακά λίγο περισσότερο με το χειριστήριο του Xbox, ειδικά όσο αφορά στο μέγεθός του. Αυτό, προσδίδει στο χειριστήριο μια πιο ομαλή, εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Το χρωματικό σχέδιο είναι επίσης εντελώς διαφορετικό. Το ολόμαυρο σχέδιο έχει φύγει, και έχει αντικατασταθεί από μία δίχρωμη ασπρόμαυρη εμφάνιση. Είναι υπέροχο αισθητικά. Ίσως το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το λευκό ίσως να χάσει τη διαύγειά του με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό μένει να το δούμε. Από την κυκλοφορία, το χειριστήριο κυκλοφόρησε επίσης σε “Cosmic Red” και “Midnight Black”.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Οδηγός αγοράς Nintendo Switch: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διάταξη των κουμπιών παραμένει ίδια, αλλά υπάρχουν μερικές διαφορές. Το κουμπί Share έχει αντικατασταθεί με ένα κουμπί “Create” και το κουμπί PS έχει πλέον τη μορφή του λογότυπου. Κάτω από αυτό το κουμπί, υπάρχει ένα κουμπί σίγασης μικροφώνου, το οποίο ελέγχει το νέο ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Ενώ υπάρχουν πολλές εξωτερικές διαφορές, τα πραγματικά οφέλη του χειριστηρίου είναι εσωτερικά. Το χειριστήριο DualSense προσφέρει μια σειρά από νέες δυνατότητες που το διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο χειριστήριο παιχνιδιών πριν από αυτό.

Τα περισσότερα από τα κουμπιά έχουν διαφορετική αίσθηση από την αντίστοιχη της προηγούμενης γεννιάς. Τα κουμπιά και το D-pad έχουν καλό travel distance και έχουν ωραία και ομαλή αίσθηση, ενώ τα joystick είναι λεία και εύχρηστα. Οι καλύτερες αλλαγές, ωστόσο, βρίσκονται στα trigger buttons. Tα trigger buttons έχουν πολύ περισσότερo travel distance, καθώς ενσωματώθηκε η νέα προσαρμοστική τεχνολογία της Sony. Αυτό σημαίνει ότι οι developers μπορούν να κάνουν τα trigger buttons να έχουν την αίσθηση ότι πατάς πραγματικά μια σκανδάλη όπλου ή να παράγουν διαφορετική αντίσταση για να δημιουργήσουν διαφορετική αίσθηση ανάλογα την περίσταση. Παιχνίδια όπως το Spider-Man: Miles Morales και το Ratchet and Clank: Rift Apart είναι εκμεταλεύονται στο έπακρο αυτή την τεχνολογία — αν και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν το κάνουν σωστά και τα υπόλοιπα.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Τα καλύτερα παιχνίδια που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή αποκλειστικά για το PS5

Τα απτικά είναι επίσης πολύ καλύτερα. Το χειριστήριο προσφέρει νέα ακριβή απτική ανάδραση που μπορεί να κουνήσει διαφορετικά μέρη του χειριστηρίου ξεχωριστά και με λίγη ή όση ένταση απαιτείται. Έτσι, για παράδειγμα, στο Playroom του Astro, η αριστερή και η δεξιά πλευρά του χειριστηρίου μπορούν να δονηθούν ανεξάρτητα ανάλογα με τα βήματα του κύριου χαρακτήρα. Είναι αυτές οι πινελιές που μπορούν να κάνουν το gaming πολύ πιο καθηλωτικό.

Το χειριστήριο DualSense είναι το καλύτερο κομμάτι του PS5. Το χειριστήριο αισθητικά και στην αφή είναι φανταστικό, και η τεχνολογία, όπως τα προσαρμοστικά Trigger buttons και τα ακριβή απτικά, βελτιώνουν πραγματικά τη συνολική εμπειρία.

Το DualSense για το Playstation 5 διατίθεται στην ελληνική αγορά με τιμή κοντά στα 60€.

Προηγούμενο άρθροFitbit Versa 3: Το καλύτερο Fitbit smartwatch
Επόμενο άρθροAOC GK500 Keyboard Review
kokorikos
Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει την εταιρεία Web-Net.gr και είναι παθιασμένος με το Digital Marketing Βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Το όνειρό του είναι να εκπαιδεύσει όλους όσους αγαπούν το ψηφιακό μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό. «Οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και αν το όνειρό σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι στο Διαδίκτυο, μπορώ να σας βοηθήσω». Social Media Marketing, Google Analytics, ανάπτυξη ιστοσελίδων, affiliate marketing είναι μόνο μερικές τεχνικές για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.