Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ψήφισε την κατάργηση των κανονισμών του Ομπάμα που προστατεύουν την ουδετερότητα δικτύου – κανόνες που απαγορεύουν στους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να επιβραδύνουν τις ιστοσελίδες ή να χρεώνουν ασφάλιστρα για «γρήγορες λωρίδες» για συγκεκριμένες υπηρεσίες ή streaming υψηλότερης ποιότητας. Την Πέμπτη, η επιτροπή, της οποίας οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν για λίγο από ένα ζήτημα ασφάλειας, πέρασε την ευρέως αναμενόμενη απόφαση με ψηφοφορία 3-2.

Αν και η απόφαση αποτελεί σημαντική απόκλιση για τις εταιρείες τεχνολογίας, τις ομάδες καταναλωτών και τους Δημοκρατικούς που άσκησαν επιθετική πίεση κατά της απορρύθμισης, δεν ήταν παρά ένα προφανές συμπέρασμα. Η FCC είναι επικεφαλής από τον μακροπρόθεσμο κριτή ουδέτερης ουδετερότητας Ajit Pai, ο οποίος διορίστηκε επίτροπος από τον Πρόεδρο Ομπάμα το 2012 και ορίστηκε στο σημερινό του ρόλο ως πρόεδρος του προέδρου Trump. Η ουδετερότητα του δικτύου πρέπει να ανατραπεί, ο Pai υποστήριξε στην πρότασή του τον Νοέμβριο, να σταματήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από την “μικροδιαχείριση του Διαδικτύου”. (Παράξενα, η Pai εμφανίστηκε επίσης σε βίντεο για συντηρητική ειδησεογραφική περιοχή Daily Daily Calller την Τετάρτη για την προώθηση της κατάργησης της ουδετερότητας χόρευε με μια γυναίκα που συνδέεται με τη λεγόμενη συνωμοσία “Pizzagate”.)

Διαβάστε στο techbot.gr:  Net Neutrality repeal on Thursday Read now on techbotGR

“Επαναφέρουμε το πλαίσιο της φωτοσύνθεσης που διέπει το διαδίκτυο για μεγάλο μέρος της ύπαρξής του”, δήλωσε ο Pai στην ανοικτή συνάντηση της FCC μετά από μια μακρά συζήτηση για το θέμα της ημερήσιας διάταξης που ονομάζεται “Αποκατάσταση της Ελευθερίας του Διαδικτύου”. “Αυτό δεν πρόκειται να καταστρέψει το Διαδίκτυο, δεν πρόκειται να τελειώσει το Διαδίκτυο όπως το ξέρουμε, δεν πρόκειται να τερματίσει τη δημοκρατία”.

Την Πέμπτη, οι επίτροποι της FCC φαινόταν ότι γνώριζαν ότι η ανοιχτή συνάντηση αυτή του μήνα αντιμετώπισε επιπλέον έλεγχο. Μετά την επίπληξη του Επιτρόπου Mignon Clyburn του κινητού τηλεφώνου ενός ατόμου που χτυπάει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Pai αστειεύτηκε: “Ευτυχώς, κανείς δεν βλέπει”.

Διευκρινίζουμε ότι το συγκεκριμένο νέο αναφέρεται στην Αμερική και ότι δεν ισχύει κάτι αντίστοιχο ακόμα στους πολίτες της Ευρώπης , όμως πιστεύετε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα αργήσει να γίνει και εδώ; Εμείς ευχόμαστε να μην γίνει , παρακαλούμε στα σχόλια για τις απόψεις σας.

Δείτε επίσης:

H FCC άναψε το πράσινο φως για τη πρώτη ασύρματη φόρτιση