Έχοντας τις κινητές συσκευές ως #1 τρόπο πρόσβασης των ανθρώπων στο ίντερνετ
το responsive design έχει γίνει πιο σημαντικό από ποτέ. Ένας απλά ευέλικτος σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας δεν αρκεί για να κάνει την mobile experience του επισκέπτη μας καλύτερη.

  1. Σχεδιασμός: Πάντα θα πρέπει ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων να γίνεται σε χαρτί, όταν τελειώσει αυτό τότε είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε την ιστοσελίδα μας. Ο σχεδιασμός θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα μας.
  2. Λιγότερα sidebars: Οι υπολογιστές μας (desktop) μας δίνουν πολύ οριζόντιο χώρο για να δουλέψουμε και να τοποθετήσουμε περιεχόμενο εκεί, οπότε είναι εύκολο για εμάς να ρίξουμε ότι περιεχόμενο θέλουμε εκεί σε μια πλαϊνή γραμμή(sidebar). Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση των κινητών συσκευών, έτσι η εξάλειψη των sidebars θα πρέπει πάντα να είναι στο μυαλό μας κατά την κατασκευή σελίδων.
  3. Μεγάλη προσοχή στην πλοήγηση: Εάν η ιστοσελίδα σας διαθέτει 2-3 μενού για την πλοήγηση των χρηστών τότε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε και ένα απλό μενού στην οθόνη, όποτε αυτό είναι δυνατόν.
  4. Εικόνες: Όταν δημιουργείτε τον responsive σχεδιασμό για την ιστοσελίδα σας μην ξεχνάτε τις φωτογραφίες. Δημιουργήστε optimized φωτογραφίες για κάθε layout. Αυτό μειώνει τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας αλλά καθώς επίσης μειώνει και τα θέματα με το bandwidth.
  5. Τα κουμπιά της ιστοσελίδας: Το σχήμα και το μέγεθος των κουμπιών έχουν σημαντικό ρόλο όταν σχεδιάζουμε την ιστοσελίδα μας για τα κινητά. Τα κυκλικά και ορθογώνια στοιχεία είναι εκείνα τα οποία αναγνωρίζονται σαν κουμπιά πιο εύκολα.
  6. Περιορισμός του κειμένου στα κινητά: Χρησιμοποιήστε μόνο τα απαραίτητα, αντί να προσπαθήσετε να αναπαράγετε την ιστοσελίδα σας (desktop version) σε κινητή συσκευή. Το τελευταίο τείνει να δημιουργεί σελίδες με μεγάλη διάρκεια κύλισης(scrolling), οι οποίες μπορεί να σας κάνουν να χάσετε χρήστες.
  7. Καλός σχεδιασμός είναι ένας όσο πιο μικρός γίνεται: Αυτός είναι ένας από τους πυλώνες του responsive σχεδιασμού. Εάν η οργάνωση του περιεχομένου, της πλοήγησης και των γραφικών σας είναι ωραίος για ένα smartphone, θα είναι επίσης ωραίος και σε ένα tablet ή σε μια μεγαλύτερη συσκευή, όπως ένας σταθερός υπολογιστής.
Διαβάστε στο techbot.gr:  Πως βελτιώνω το SEO του site μου

Δείτε επίσης:

Top 7 tips για SEO στην ιστοσελίδα σας

Προηγούμενο άρθροTop 7 tips για SEO στην ιστοσελίδα σας
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα ακουστικά του 2017
kokorikos
Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει την εταιρεία Web-Net.gr και είναι παθιασμένος με το Digital Marketing Βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Το όνειρό του είναι να εκπαιδεύσει όλους όσους αγαπούν το ψηφιακό μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό. «Οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και αν το όνειρό σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι στο Διαδίκτυο, μπορώ να σας βοηθήσω». Social Media Marketing, Google Analytics, ανάπτυξη ιστοσελίδων, affiliate marketing είναι μόνο μερικές τεχνικές για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.