Όπως όλοι γνωρίζουμε το να έχουμε απλά ένα καλά φτιαγμένο website δεν αρκεί για να εμφανίζεται στην κορυφή των αναζητήσεων. Για να καταφέρει κάποιος κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να εφαρμόσει SEO(Search Engine Optimization) στην ιστοσελίδα του. Παρακάτω σας παραθέτουμε 7 από τα καλύτερα TIPS για SEO τα οποία θα σας βοηθήσουν να σκαρφαλώσετε στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων!

google_search_optimization

  1. Εύρεση των καλύτερων Keywords: Το να κάνετε optimize στην ιστοσελίδα σας στοχεύοντας σε keywords τα οποία δεν αναζητούνται αποτελεί μια σπατάλη του χρόνου σας καθώς η Google καταγράφει πόσες φορές σε μια αναζήτηση με keyword που έχετε εστιάσει, οι χρήστες διαλέγουν το δικό σας site.
  2. Δες τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου: Κάντε μια ανάλυση των επιχειρήσεων που αποτελούν τους ανταγωνιστές σας όπως, να δείτε τι θέση έχουν στις μηχανές αναζήτησης, ποιότητα και ποσότητα των links που δείχνουν σε αυτά, keywords που έχουν χρησιμοποιήσει κτλπα.
  3. Βελτιστοποίηση των τίτλων και των Meta Tags: Είναι 2 από τα σημεία που πρέπει να εστιάσετε αν θέλετε οι μηχανές αναζήτησης να σας προβάλουν ψηλά στις λίστες αναζητήσεων. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει σε κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας να έχετε διαφορετικό τίτλο και meta tags.
  4. Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε δίεση (#) στα URLs σας: Το Googlebot δεν υποστηρίζει index πάνω στα URls τα οποία περιέχουν δίεση.
  5. Content, backlinks, videos: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας μπορεί να θεωρηθεί ο Βασιλιάς, τα backlinks που οδηγούν σε εσάς η βασίλισσα, και τα video το παιδί τους. Η Google ενσωματώνει τα βίντεο στην λίστα της για το Google maps. Οπότε αν δεν έχετε μια στρατητική για τα βίντεο σας, ξεκινήστε τώρα!
  6. Προετοιμασία για mobile-first index: Για να βοηθήσετε την ιστοσελίδα σας όταν πρόκειται να “εξεταστεί” για mobile index πρέπει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα και την κίνηση των μέσω κινητών, σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το Google AMP.
  7. Παρακολουθήστε τις σελίδες εκείνες  που οι χρήστες βλέπουν πριν βγουν από το website σας. Κάντοντας το αυτό και αναλύοντας τις σελίδες εξόδου θα μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ποιοί είναι οι λόγοι που οι χρήστες εγκαταλείπουν το site σας και να τις αναθεωρήσετε έτσι ώστε να αυξήσετε τον χρόνο επισκεψιμότητας.
Διαβάστε στο techbot.gr:  Νέο event στο Pokemon Go ανακοίνωσε η Niantic | Techbot

Δείτε επίσης:

Tips για έναν καλύτερο responsive σχεδιασμό