Tormented Souls Review

Μετά από μια επιτυχημένη κυκλοφορία σε PC, Playstation 4 και Xbox One, το Tormented Souls έρχεται και στο Nintendo Switch.

Το Tormented Souls αναπτύχθηκε από την Dual Effect και την Abstract Digital και δημοσιεύτηκε από την PQube Limited και συμπεριλήφθηκε σε πολλές λίστα με τα «καλύτερα τρομακτικά παιχνίδια» το 2021. Προσκαλεί τον παίκτη να παίξει ως Caroline Walker, αλλά δεν του δίνει καμία εικόνα για το ποια είναι ή τα κίνητρά της. Αμέσως, ο παίκτης θα λάβει ένα μυστηριώδες γράμμα που περιέχει μια φωτογραφία δύο δίδυμων κοριτσιών σε ένα μέρος που ονομάζεται Winterlake. Τα δίδυμα εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος και η Caroline καλείται στο Winterlake για να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισής τους. Τα κίνητρα της Caroline ως προς το γιατί θέλει να βρει τα δίδυμα είναι πολύ ασαφή, αλλά, παρ’ όλα αυτά, ξεκινάει την περιπέτειά της οδεύοντας προς την έπαυλη/νοσοκομείο.

Κατά την άφιξη, η Caroline χάνει τις αισθήσεις της και αργότερα ξυπνά γυμνή σε μια μπανιέρα. Αφού αφαίρεσε την αναπνευστική συσκευή και βρήκε τα ρούχα της, αναστατώνεται όταν ανακαλύπτει ότι λείπει το ένα της μάτι. Χωρίς να θυμάται τι συνέβη και γιατί της λείπει το ένα μάτι της, βγαίνει από το μπάνιο για να εξερευνήσει την έπαυλη. Το μόνο άτομο (εκτός από τα τερατουργήματα) που συναντά η Caroline είναι ένας ιερέας που φαίνεται να τη γνωρίζει, αλλά το συναίσθημα δεν είναι αμοιβαίο. Με ένα nailgun και έναν αναπτήρα, η Caroline πρέπει να διασχίσει τους σκοτεινούς διαδρόμους του Winterlake για να ξετυλίξει την ιστορία των διδύμων και να βρει την έξοδο, αποφεύγοντας τέρατα στην πορεία. Στο σύνολό της, η ιστορία δεν προσφέρει και πολλά στον παίκτη, αλλά προσδίδει ρετρό αίσθηση.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Νέα twitch tools με ονομασία Video Producer

Το Tormented Souls έχει γραφικά που το κάνει να μοιάζει σαν ένα παλιό VHS τρόμου χωρίς το grainy filter που χρησιμοποιούν πολλά indie παιχνίδια τρόμου αυτές τις μέρες. Η ποιότητα των γραφικών διατηρείται ακόμη και στη μικρότερη οθόνη του Switch, αλλά τα frame rates είναι αρκετά ασυνεπή. Το παιχνίδι προσφέρει επιλογές που ευνοούν τα γραφικά ή τα frame rates, αλλά η έκδοση του Switch είναι υστερεί σε σχέση με αυτές των υπόλοιπων κονσολών ή του υπολογιστή.

Οι επιλογές γωνίας της κάμερας του Tormented Souls κάνουν επίσης τον χειρισμό αρκετά δύσκολο. Όταν ο χαρακτήρας καταδιώκεται από ένα τέρας σε αναπηρικό καροτσάκι με μαχαίρια αντί για χέρια, οι παίκτες πρέπει να μπορούν να ξεφύγουν γρήγορα. Ακόμα χειρότερο είναι ο έλεγχος του κέρσορα για την επιθεώρηση των αντικειμένων. Ανεξάρτητα από το sensitivity της κάμερας, οι παίκτες θα δυσκολευτούν να φέρουν τον κέρσορα εκεί που θέλουν. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό.

Πέρα από τον αρκετά κακό χειρισμό του κέρσορα και μερικά stuttering scenes, το Tormented Souls παραμένει μια από τις λίγες επιτυχημένες προσπάθειες αναδημιουργίας του vibe των horror της δεκαετίας του ’90. Οι κινηματογραφικές κινήσεις της κάμερας και η όμορφη αλλά απόκοσμη ατμόσφαιρα (για να μην αναφέρουμε τα εφιαλτικά τέρατα) προκαλούν τρόμο στον παίχτη, ενώ η τρομερή φωνητική ερμηνεία και μια παράξενα πλοκή αφήνουν τους παίκτες με περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Φαίνεται ότι ο καλύτερος και πιο αυθεντικός τρόπος για να παίξετε το Tormented Souls θα ήταν στο Playstation 4, το Xbox One ή τον υπολογιστή.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Smite Battleground of Gods - Η διαφορετική ΜΟΒΑ
Προηγούμενο άρθροRevita Review
Επόμενο άρθροTunic Review
kokorikos
Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει την εταιρεία Web-Net.gr και είναι παθιασμένος με το Digital Marketing Βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Το όνειρό του είναι να εκπαιδεύσει όλους όσους αγαπούν το ψηφιακό μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό. «Οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και αν το όνειρό σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι στο Διαδίκτυο, μπορώ να σας βοηθήσω». Social Media Marketing, Google Analytics, ανάπτυξη ιστοσελίδων, affiliate marketing είναι μόνο μερικές τεχνικές για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.