Revita Review

Το Revita είναι ένα πανέμορφο roguelite platformer που διαθέτει εντυπωσιακά mechanics και φανταστικό gameplay που ενισχύεται από ένα εξαιρετικό σύστημα μάχης.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο προγραμματιστής BenStar κυκλοφόρησε το Revita στο Early Access του Steam για να συγκεντρώσει σχόλια από τους παίχτες. Η φροντίδα που έχει δώσει ο BenStar στο τελικό προϊόν είναι ορατή σε αυτό το ελκυστικό indie παιχνίδι. Το Revita διατίθεται στην αγορά ως ένα rogue-lite platformer με mechanics εμπνευσμένα από το Binding of Issac του 2011. Τώρα στην πλήρη κυκλοφορία του 1.0, το Revita αποδεικνύεται ότι είναι ένα γοητευτικό παιχνίδι που διαθέτει ακριβούς χειρισμούς, ένα εθιστικό gameplay και ένα εξαιρετικό soundtrack. Το παιχνίδι δυσκολεύει όσο προχωράει, αλλά θα ευχαριστήσει πολλούς οπαδούς rogue-like παιχνιδιών.

Το Revita ξεκινάει με τον παίκτη να ελέγχει ένα παιδί με αμνησία που έχει ξυπνήσει σε έναν μυστηριώδη σταθμό του μετρό. Η ιστορία παρουσιάζεται με έναν μυστηριώδη τρόπο και απαιτεί από τους παίκτες να συλλέξουν κομμάτια από τον κόσμο για να καταλάβουν τι έχει συμβεί στο αγόρι. Ο πρωταρχικός στόχος του παίκτη είναι να φτάσει στην κορυφή του τελευταίου clock tower προχωρώντας μέσα από μια σειρά από μικρότερα towers, ο καθένας από τους οποίους περιέχει πολλούς ορόφους και ένα boss στην κορυφή με μια θεματική ανατροπή. Στην πορεία, ο παίκτης θα συναντήσει διάφορους χαρακτήρες NPC που θα τον βοηθήσουν στο ταξίδι του, ο καθένας ξεκλειδώνοντας νέους μηχανισμούς και συστήματα εξέλιξης παιχνιδιού.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Η blizzard ανακοινώνει καινούργια video series για το community

Όμορφα sprites και πολύχρωμες αρένες μάχης στολίζουν την οπτική εμπειρία του Revita. Το παιχνίδι καταφέρνει να μην είναι ποτέ βαρετό οπτικά, παρά την επαναχρησιμοποίηση άφθονης γεωμετρίας στους πολλαπλούς πύργους του. Μορφολογικά οι εχθρικοί χαρακτήρες ποικίλουν. Ένα υπέροχο soundtrack που αποτυπώνει τη μελαγχολική διάθεση της περιοχής του κέντρου του Memoria Station, συμπληρώνει τον φανταστικό κόσμο του Revita.

Το Combat system είναι ένα από τα πιο δυνατά σημεία της Revita, καθώς μοιάζει πολύ με παιχνίδια πλατφόρμας όπως το Cuphead. Το gameplay του Revita βασίζεται στο ότι οι παίκτες γίνονται master στο dashing, το jumping και το shooting, κατά τη διάρκεια των bullet-coll fights που σταδιακά δυσκολεύουν. Το Revita είναι ένα challenging παιχνίδι στην αρχή και έχει κάποιο learning curve, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο όταν οι παίκτες βρουν τους εαυτούς τους να εναλλάσουν τα level με χάρη, αποφεύγοντας με μαεστρία μια επίθεση από σφαίρες και λέιζερ.

Οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν περισσότερο health, νικώντας τους εχθρούς και μαζεύοντας τις ψυχές τους, γεμίζοντας το Soul Meter. Ένα combo σύστημα ξεκλειδώνεται επίσης από νωρίς που ενισχύει τον αριθμό των ψυχών που συγκεντρώνουν οι παίκτες, με βάση το πόσο γρήγορα μπορούν να κατακτήσουν ένα δωμάτιο γεμάτο εχθρούς. Το Revita δίνει μεγάλη σημασία στην εκμάθηση των συστημάτων του, ανά πάσα στιγμή, και ανταμείβει άψογα τους παίκτες καθώς γίνονται όλο και καλύτεροι στο παιχνίδι.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Razer Basilisk Ultimate Mouse Review

Το Revita είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη συνεχώς διευρυνόμενη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του είδους rogue-like και οι θαυμαστές θα πρέπει να έχουν στο ραντάρ τους. Δεν ξεφεύγει ιδαίτερα από τα τετριμμένα του είδους, αλλά αυτό που κάνει, το κάνει σωστά. Το Revita παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον σύστημα διαχείρισης υγείας που κάνει τους παίκτες να σκέφτονται συνεχώς τις συνέπειες των πράξεών τους και διαθέτει ικανοποιητική μάχη, εξαιρετικό platforming και ένα υπέροχο soundtrack. Όλα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα εθιστικό πακέτο που θα κρατήσει τους παίκτες να επιστρέφουν στους γοητευτικούς πύργους και τους σκοτεινούς σταθμούς του μετρό του παιχνιδιού για πολλές ώρες.

Προηγούμενο άρθροShattered: Tale of the Forgotten King Review
Επόμενο άρθροTormented Souls Nintendo Switch Review
kokorikos
Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει την εταιρεία Web-Net.gr και είναι παθιασμένος με το Digital Marketing Βοηθά τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Το όνειρό του είναι να εκπαιδεύσει όλους όσους αγαπούν το ψηφιακό μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό. «Οι άνθρωποι πρέπει να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και αν το όνειρό σας είναι να γίνετε επιτυχημένοι στο Διαδίκτυο, μπορώ να σας βοηθήσω». Social Media Marketing, Google Analytics, ανάπτυξη ιστοσελίδων, affiliate marketing είναι μόνο μερικές τεχνικές για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.