Tunic Review

Το Indie Adventure Tunic, εμπνευσμένο από το Zelda, προσφέρει στους παίκτες έναν μαγικό κόσμο για εξερεύνηση, αν μπορούν να διαχειριστούν τη δυσκολία του παιχνιδιού.

Με έναν ανώνυμο ήρωα-αλεπού, το Tunic έμοιαζε με εικονογραφημένο βιβλίο κινουμένων σχεδίων και γρήγορα τράβηξε την προσοχή των παικτών που αναζητούσαν ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στις μέρες του NES. Το Tunic κυκλοφόρησε επιτέλους σε PC και κονσόλες Xbox, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να θέλουν οι παίκτες να λάβουν υπόψη πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

Η απλοϊκή, πολύχρωμη και γοητευτική οπτική παρουσίαση του Tunic θα τραβήξει αμέσως τους παίκτες στον κόσμο το, δελεάζοντάς τους να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά και να αποκαλύψουν τα μυστικά του. Το Tunic αποκαλύπτει τα μυστικά του σταδιακά, επιφυλάσσοντας ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού για ανακάλυψη καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται. Μόλις ο παίκτης πιστεύει ότι πλησιάζει στο τέλος, περιπλανάται σε μια νέα περιοχή και βρίσκει περισσότερα tasks να ολοκληρώσει. Πολλοί παίκτες θα νιώσουν χαρά και ίσως λίγη περηφάνια καθώς εντοπίζουν μια καλά κρυμμένη ομάδα εχθρών ή θα ανακαλύπτουν ένα αόρατο μονοπάτι προς μια κρύπτη πολύτιμων λίθων. Σεντούκια θησαυρών, αναβαθμίσεις, ακόμη και ολόκληρα dungeons, είναι οι ανταμοιβές για τους παρατηρητικούς και περίεργους παίκτες.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Φέτος ίσως καταφέρετε να αποκτήσετε ένα PS5

Το στυλ του Tunic θα αρέσει σχεδόν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, με τον χαριτωμένο και απλοϊκό σχεδιασμό, τα ζωντανά χρώματα και την ήρεμη μουσική του. Το παιχνίδι είναι πραγματικά ένα διαμάντι για όσους έχουν την υπομονή να φτάσουν μέχρι το τέλος, αλλά κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν με το πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει σε κάποιες περιπτώσεις. Οι παίκτες δεν πρέπει να καθησυχάζονται από τα χαριτωμένα γραφικά του, γιατί κρύβει έναν κόσμο που μερικές φορές δεν συγχωρεί.

Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες ότι το Tunic είναι ένα παιχνίδι που μοιάζει με το Dark Souls, μεταμφιεσμένο σε ένα βιβλίο ιστοριών με έντονα χρώματα, στοιχεία parrying, stamina και bonfires. Το παιχνίδι μπορεί να είναι απογοητευτικά δύσκολο, ιδιαίτερα στην αρχή όταν ο παίκτης μαθαίνει τη λογική και τα mechanics του. Καθώς ο πρωταγωνιστής αναβαθμίζει την άμυνα, την επίθεση και την υγεία του, το παιχνίδι μπορεί να αρχίσει να διευκολύνεται λίγο.

Είναι πιθανό να κολλήσετε μέσα σε πέντε λεπτά από την έναρξη του και τα πρώτο συναισθήμα που θα νιώσουν ορισμένοι παίκτες με το Tunic είναι η απογοήτευση. Τα πολλά κρυφά μονοπάτια που κάνουν το παιχνίδι τόσο ελκυστικό για εξερεύνηση αποτελούν επίσης εμπόδιο. Ο κόσμος του Tunic μπορεί μερικές φορές να φαίνεται δαιδαλώδης και μπερδεμένος, ενώ ακόμη και τοποθεσίες που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν μπορεί να είναι δύσκολο να τις ξαναβρείτε. Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν τους χάρτες μιας περιοχής τους βρίσκετε όταν έιστε στη μέση της ήδη.

Διαβάστε στο techbot.gr:  Τα 5 καλύτερα games που έρχονται το 2018 για android

Θα αφιερώσετε πολύ χρόνο στο να πεθάνετε και να πολεμάτε τους ίδιους εχθρούς επανειλημμένα, και αυτό οδηγεί στο επόμενο σημείο που θα κολλήσετε στο Tunic. Ο χειρισμός δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος και κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο από ό,τι θα ήταν διαφορετικά. To Tunic διατίθεται στο PC, στο Xbox One και στο Xbox Series X/S.